Ik las | andere reisverhalen

Wat ik zoal las aan reisverhalen anders dan per fiets of te voet.

"What's the story?" - Op reis langs de verhalen van Ierland
Altijd leuk om over Ierland te lezen, zeker als verhalen aansluiten bij je eigen ervaring met de Ieren. Een aardig debuut van deze schrijfster die het groene eiland al jaren bezoekt. Toch blijven de verhalen wat aan de oppervlakte en voelt het soms aan als desk research in plaats van field work. Daar zit naar mijn idee de uitdaging voor een eventueel volgend boekje van haar hand. Want lezen over Ierland blijft altijd leuk.
  • "What's the story?" - José Bryan (ISBN: 9789492597502)
 
Over paden - Een ontdekkingstocht
Hoewel de Amerikaanse schrijver Robert Moor de Appalachian Trail liep, een langeafstandswandelpad van 3500 kilometer aan de oostkust van de VS, is Over paden zeker geen reisverslag. Tenzij je een zoektocht langs wetenschappelijke wegen naar het ontstaan van paden door dier en mens als een reis beschouwt. Moor raakte tijdens die tocht geinspireerd door de vraag hoe paden ontstaan en waarom sommige blijven terwijl andere verdwijnen. Over die zoektocht gaat zijn boek. Als je interesse daar ligt, is zijn verslag zeker geen droge kost.
  • Over paden - Robert Moor (ISBN: 9789025906801)

Vijftig tinten groen - Langs de Ierse Westkust
Gerrit Jan Zwier keert in dit boek terug naar Ierland, de westkust om precies te zijn. Zijn zoektocht naar het contrast tussen de realiteit en een nooit optrekkende mist van romantiek en nostalgie begint meteen buiten het vliegveld in Cork. Samen met een fotograaf reist hij - per huurauto - over de Wild Atlantic Way naar Donegal in het noorden tot aan het Noord-Ierse Londonderry. Met liefde voor het landschap, de gebruiken, de bewoners en tegelijk een observerende nuchterheid. Ik waan me voor de duur van het boek in Ierland.
  • Vijftig tinten groen - Gerrit Jan Zwier (ISBN: 9789045036533)

Onderweg met Roadie
Met een Land Rover en een hond genaamd Roadie rijdt de hoofdpersoon door Amerika. De roadtrip om de hond van A naar B te brengen mondt uit in een pelgrimage per auto waarin hij naast kleurrijke Amerikanen ook zichzelf ontmoet. Leest lekker weg.
  • Onderweg met Roadie - Thomas Acda (ISBN: 9789048827930)





1 opmerking:

  1. Beste Eef, wat een leuke blogs heb je geschreven, dankjewel! Wil je me een mailtje sturen met je contactgegevens, dan bel ik je graag even om door te praten over je wandelavonturen en de DMT: wybovons@mac.com. Alvast bedankt! Wybo.

    BeantwoordenVerwijderen